Behandeling bij kanker

Borstkanker is de meest voorkomende soort van kanker onder vrouwen.Veel vrouwen zullen dan ook ter behandeling een bestraling ondergaan of in aanvulling op een chirurgische ingreep voor langere tijd een anti-oestrogeen therapie volgen.

Oestrogeen zorgt er normaal voor dat hyaluronzuur een goede vochtbalans in de vagina aanmaakt. Tegenwerking hiervan door een anti-oestrogeen therapie zal dus vaak leiden tot klachten van vaginale droogheid.

Ook kunnen deze klachten optreden door een ‘vervroegde overgang’, bijvoorbeeld na het wegnemen van de eierstokken in de vruchtbare fase.
Chemotherapie en bestralingen in het gynaecologische gebied leiden eveneens tot klachten van vaginale droogheid.

Afname van symptomen na gebruik Hyalofemme

tabel_symptomen

Een hormoonvrije behandeling van de vaginale droogheid is voor vrouwen met (borst)kanker essentieel, zeker als deze klachten voor langere tijd aanhouden.
Hyalofemme is hormoonvrij en is een zacht toepasbare gel. Vooral in het begin van de klachten is deze gel zeer geschikt voor vrouwen met vaginale droogheid en kanker.

Indien u na verloop van tijd de voorkeur geeft aan een therapie door middel van een vaginaal ovule dan kunt u Premeno duo overwegen. Deze ovules bevatten eveneens 5mg hyaluronzuur.